12

Αρωματικά φυτά στην μαγειρική

βοτανα φυτα χορτα ανθη μαγερικη συνταγεςΕγκαινιάζοντας την νέα μας ενότητα με συνταγές μαγειρικής, από προϊόντα του κήπου μας, ώστε να ξέρετε τι να φυτεύετε στο μπαλκόνι σας ή τον κήπο, ανάλογα τα γαστρονομικά σας γούστα.
Άσπρες σάλτσες: Άνηθος, λεμόνι, μαϊντανό, ρίγανη, μαϊντανός.
Κόκκινες σάλτσες: Ντομάτα, βασιλικός, κόλιαντρο φρέσκο, σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές καυτερές, πιπεριές σε διάφορα χρώματα,  μελιτζάνες, μαϊντανός, γαρίφαλο, γλυκάνισο, δυόσμο, κανέλα, κύμινο, φασκόμηλο.
Σαλάτες:
Δεντρολίβανο τριμμένο, κόλιαντρο φρέσκο, καρότο, κρεμμύδι, λεμόνι, μαϊντανό, μάραθο, πάπρικα, πράσινη πιπεριά.
Όσπρια: Σέλινο, κρεμμύδι, μαϊντανό, κόκκινη πιπεριά, δάφνη.
Κρέατα: Σε βραστά, δεντρολίβανο, σέλινο, δυόσμο, σε ψητά, θυμάρι, λεμόνι, ρίγανη, σε φρικασέ, σέλινο, σε κεφτέδες και μπιφτέκια, δυόσμο, μάραθο, πράσινη πιπεριά, ρίγανη.
Ψάρια: Στα βραστά, σέλινο, στα τηγανητά, δεντρολίβανο στη σάλτσα που τα συνοδεύει, στα ψητά, θυμάρι, λεμόνι, ρίγανη.
Σούπες: Άνηθος, μαϊντανός, σέλινο, σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές καυτερές, πιπεριές σε διάφορα χρώματα,.
Σε όλα τα φαγητά: Κρεμμύδι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσο θέλουμε, αρκεί να μην το καβουρδίζουμε υπερβολικά).
Αντί για αλάτι: Θρούμπι (σε κόκκινες σάλτσες κι ομελέτες), σέλινο (σε σκόνη στις σαλάτες), σκόρδο (σε όλες τις σαλάτες).
Αντί για μαύρο πιπέρι: Άνηθος (σε σκόνη για σούπες και βραστές σαλάτες), γαρίφαλο (στις κόκκινες σάλτσες), μουστάρδα (σε σκόνη), κόκκινη πιπεριά.
Αντί για ζάχαρη: Κόλιαντρο, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο (σε γλυκά και στον καφέ), μάραθο (σε κέικ, κουλουράκια και πίτες).
Γλυκά: Γαρίφαλο, γλυκάνισο και μοσχοκάρυδο (στα γλυκά ταψιού), κανέλα, λεμόνι (σε φέτες ή φλούδα).
άνθη, χόρτα, βολβούς, λαχανικά & φρούτα, θα κάνουμε μια μικρή εισαγωγή στη μαγειρική, με αρωματικά φυτά και τη χρήση τους στις διάφορες συνταγές.
Καλή σας όρεξη
 Αν σας αρέσει το άρθρο και θέλετε να συνεχίσει να υπάρχει αυτη η ιστιοσελίδα κάντε 1 κλικ στην παρακάτω διαφήμιση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου