12

Ανθεκτικά φυτά

Αν νιώθετε ότι δε μπορείτε να φροντίσετε τα φυτά σας ή αυτά μαραίνονται πρόωρα, μην απελπίζεστε. Μπορεί οι συνθήκες του περιβάλλοντος στις οποίες εκτίθενται να μην είναι οι κατάλληλες ή απλά εσείς να επιλέγετε φυτά που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.
Μερικά φυτά ενδέχεται να περνάνε περίοδο στρες, όταν πρωτοέρχονται στο σπίτι ή όταν απλά μετακομίζουν και αυτά μαζί σας.. Μην πανικοβληθείτε αν δείτε φύλλα να πέφτουν, αλλά φροντίστε το φυτό σας και περιμένετε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Να θυμάστε ότι το κλειδί της επιτυχίας για την υγιή ανάπτυξη και τη μακροζωία του φυτού σας είναι να μάθετε το μέρος και τις κλιματολογικές συνθήκες όπου γεννήθηκε και να τις μεταφέρετε όσο το δυνατόν στο σπίτι σας. Η άλλη λύση είναι απλά να επιλέγετε φυτά τα οποία ταιριάζουν με τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο σας.
Υπάρχουν μερικά φυτά των οποίων η ανάπτυξη προχωρά σε συνθήκες ήλιου και ζέστης ακόμα και όταν ξεχνάτε να τα ποτίσετε.
 

Κάκτοι και σαρκώδη φυτά
Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα μεγεθών και σχημάτων. Ενδείκνυνται για χώρους με μοντέρνα διακόσμηση.

Παχύφυτα
Η Καλαχόη επιδεικνύει χρωματιστό άνθος καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι παχύφυτο, κατάγεται από τη Μαγαδασκάρη και ευδοκιμεί σε θερμό και ξηρό κλίμα.

Αλόη
Η «οικογένεια Αλόη» ανήκει στα σαρκώδη φυτά και τα φύλλα της, μερικές φορές, είναι αγκαθωτά Η aloe vera είναι φαρμακευτικό «μέλος» της οικογενείας καθώς φημίζεται για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Αποτελεί συστατικό σε πολλά καλλυντικά, κρέμες για καψίματα και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Τα φυτά Αλόη λατρεύουν τον ήλιο και τις ζεστές θερμοκρασίες.
 
Βρωμέλιες
Η Γκουσμάνια, Νιντουλάριο και Αιχμέα έχουν μακριά, άκαμπτα, ραβδωτά φύλλα με κόκκινο άνθος και είναι εύκολα να τα φροντίζετε. Διατηρείστε το άνθος, με νερό, ώστε να είναι υπερυψωμένο σε σχέση με τα φύλλα του και να ξεχωρίζει.
Σανσεβιέρια
Ψηλό και με ραβδώσεις, το φυτό sanseveria, επιδεικνύει δύναμη και αυστηρότητα, ενώ κάποιες φορές οι άκρες στα φύλλα του έχουν χρυσό χρώμα.

 Αν σας αρέσει το άρθρο και θέλετε να συνεχίσει να υπάρχει αυτη η ιστιοσελίδα κάντε 1 κλικ στην παρακάτω διαφήμιση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου