12

Πλακόστρωτα στον κήπο

Η διαμόρφωση του κήπου αποτελεί μια πολύ σημαντική, αλλά δαπανηρή εργασία. Είναι απαραίτητη η δημιουργία υπαίθριων καθιστικών και διόδων ανάμεσα στη βλάστηση, αλλά και η σωστή επιλογή του υλικού επίστρωσής τους. Αυτή εξαρτάται από τη χρήση της επιφάνειας, τα υλικά κατασκευής του σπιτιού, τα χαρακτηριστικά της περιοχής και το κόστος.
Είναι τελείως διαφορετική, όχι μόνο η πλακόστρωση, αλλά και η προετοιμασία του εδάφους σε σημεία που περνούν οχήματα από αυτά που προορίζονται μόνο για πεζούς. Στην πρώτη περίπτωση, απαιτείται μια πραγματική προεργασία οδοποιϊας, ενώ στη δεύτερη, η κατασκευή είναι απλούστερη, αλλά πρέπει να φροντίζετε τη δημιουργία σωστών ρύσεων για να μη λιμνάζουν τα νερά.
Άν η περιοχή έχει τοπικό πέτρωμα, είναι πιο οικονομική και καλαίσθητη η χρήση του, επειδή ταιριάζει με το χρώμα και την υφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι σχιστόπλακες είναι αρκετά οικονομικές και τοποθετούνται σε ακανόνιστα κομμάτια ή σε παραλληλόγραμες πλάκες.
Οι πέτρες αποτελούν μια όμορφη, αλλά δαπανηρή πρόταση, καθώς απαιτούν μεγάλη κατεργασία για να δώσουν λεία επιφάνεια.

Το μάρμαρο δεν πρέπει να τοποθετείται σε εξωτερικούς χώρους γυαλισμένο γιατί είναι εξαιρετικά ολισθηρό, πρόβλημα που λύνεται επιλέγοντας «χτενιστό» μάρμαρο.
Οι κυβόλιθοι, τα συμπαγή τούβλα, τα βοτσαλωτά και τα πλακάκια επιλέγονται ανόλογα με το γενικότερο αισθητικό ύφος και τα υλικά του σπιτιού, ενώ οι κοινές τσιμεντόπλακες αποτελούν μια πολύ οικονομική λύση και αφήνουν τη...φύση να δώσει την πατίνα της στο -αρχικά- άχαρο αυτό υλικό.       
                                      Tips:
  • Συνδυάζοντας χρωματιστό τσιμέντο με βότσαλα, θα δημιουργήσετε μια καλαίσθητη και πρωτότυπη επιφάνεια.
  • Στενά, πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα στη βλάστηση του κήπου, δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση.
  • Δώστε ξεχωριστό χαρακτήρα στον κήπο του εξοχικού, τοποθετώντας στο δάπεδο παλιά, συμπαγή τούβλα που θα αναζητήσετε σε μάντρες με υλικά από κατεδαφίσεις.

 Αν σας αρέσει το άρθρο και θέλετε να συνεχίσει να υπάρχει αυτη η ιστιοσελίδα κάντε 1 κλικ στην παρακάτω διαφήμιση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου