12

Σχεδιασμός κήπου και έξυπνες λύσεις

σχεδιασμος κηπου

Σχεδιασμός κήπου και έξυπνες λύσεις
Μια σωστή προσέγγιση  μπορεί να σας κερδίσει  χώρο και χρήμα. Ας δούμε με άλλο μάτι κλασσικές προσεγγίσεις:

  • Εάν έχετε μικρό κήπο σχεδιάστε το σκεπαστό γκαράζ και την ψησταριά να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Μόνο το 30% του συνολικού εμβαδού της ψησταριάς είναι οργανικός χώρος ( για την εστία) ο υπόλοιπος χώρος είναι κενός . Θα χρειαστείτε και ένα τραπέζι που μεταφέρετε εύκολα.
  • Στο σκεπαστό γκαράζ αντί για διάδρομο με ενιαία πλακά τσιμέντου, γραμμές διπλάσιες από τις ροδές σας. Αρκούν εκτός και αν οδηγάτε κάπως …ξανθά.
  • Προτιμήστε φυτά της περιοχής. Είναι όμορφα χωρίς πολλές περιποιήσεις και αντέχουν φαινόμενα που συμβαίνουν κάθε 30 χρόνια. Φανταστείτε την εξής εικόνα: Μέσα σε 3 ημέρες τα φυτά που προσέχατε για 30 χρονιά είναι όλα ξερά. Δεν θα θέλατε να συμβεί και σε εσάς, σωστά;
  • Ο διάδρομος που θα οδηγεί σπίτι ας μην είναι από τσιμέντο, διότι εκτός από άσχημο δεν έχει καμία ιδιαίτερη χρηστικότητα. Ένα μονοπάτι από πλάκες Καρύστου ή Πηλίου υπερυψωμένο με τις πλάκες τοποθετημένες με κενό ανάμεσα τους 3 εκ. ώστε να φυτρώσει λίγο ανθεκτικό γκαζόν προσθέτει πολύ ‘θεωρία’ στον κήπο.
  • Αποφύγετε μεγάλες επιφάνειες με σκέτο γκαζόν. Εκτός και αν σας αρέσει η βοσκή ή τα δημόσια έργα. Όπως λένε: a clean desk is a sign of a sick mind.

  • Οικονομία στο νερό. Πάντοτε ακριβό, πάντοτε δυσεύρετο. Άλλος ένας λόγος για να αποφύγετε τα γκαζόν και να προτιμήσετε φυτά της περιοχής. Πάντοτε με ευφυή σχεδιασμό.
  • Μην κάνετε οικονομία στο σχεδιασμό, αλλά στην ηλικία των φυτών. Προτιμήστε ένα καλό σχέδιο και φυτά που σε 2 χρόνια θα έχουν το επιθυμητό μέγεθος παρά ένα μέτριο σχέδιο και μεγάλα φυτά. Ειδικά για θάμνους, γκολτκρεστ και λεηλαντ, τριανταφυλλιές. αυτό θα μπορούσε να είναι νόμος .
    Καλύτερα από τα νεαρά δέντρα είναι τα γυμνοριζα (παραγωγικά και τριανταφυλλιές).

 Αν σας αρέσει το άρθρο και θέλετε να συνεχίσει να υπάρχει αυτη η ιστιοσελίδα κάντε 1 κλικ στην παρακάτω διαφήμιση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου