12

Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις για να στολίσετε το σπίτι σας

Τα Χριστούγεννα είναι γεγονός και κάθε σπίτι θα γεμίσει με γιορτινή διάθεση. Δεντράκια κάθε είδους, πολύχρωμες γιρλάντες, χειροποίητα κεριά, πανέμορφες πιατέλες, δώρα θα στολίσουν τα περισσότερα σπίτια και φέτος.
Παρόλο που το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο στολίζω κάθε χρόνο είναι το κλασικό πλαστικό, γιατί λυπάμαι τα φυσικά δεντράκια που θυσιάζονται κάθε χρόνο στον εορταστικό βωμό, λατρεύω το άρωμα των φυτών του δάσους στο σπίτι. Έτσι σκέφτηκα να αξιοποιήσω μερικά φυσικά κλαδιά που κλάδεψαν οι κηπουροί στον εργασιακό μου χώρο και μαζί με μερικά ακόμα που έκοψα από τον κήπο μου, δημιούργησα μια πανέμορφη σύνθεση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.
Μερικά κλαδιά από τούγια, κυπαρίσσι, πεύκο, δάφνη του Απόλλωνα, πικροδάφνες, αγγελικούλες και λιγούστρα, αποτέλεσαν την
βάση για να ξεκινήσω. Ένα απλό γυάλινο τετράγωνο βαθύ πυρέξ, ένα κομμάτι από πράσινο σφουγγάρι ανθοπωλείου, μερικά κουκουνάρια, ένα κερί, ένα τούλι και μια κορδέλα ήταν όλα και όλα τα υλικά μου.

Αρχικά ξέπλυνα πολύ καλά τα κλαδιά και τα άφησα να στεγνώσουν σε καθαρό αέρα για να απαλλαχθούν από τυχών σκόνες και ρύπους. Έκοψα μικρότερα κλαδιά από τα ήδη υπάρχοντα και καθάρισα το κάτω μέρος τους από τα περιττά φύλλα προκειμένου να καρφωθούν πιο εύκολα στο σφουγγάρι. Τοποθέτησα το σφουγγάρι στο γυάλινο πυρέξ και περιμετρικά και συμμετρικά βύθιζα τα κλαδάκια προσπαθώντας να δημιουργήσω μια όμορφη σύνθεση.

Αρχικά ξεκίνησα με τα μακρύτερα κλαδιά με τα οποία στόλισα τα πλαϊνά και όσο πλησίαζα προς το κέντρο έβαζα κοντύτερα κλαδάκια για να δώσω μια ομοιόμορφη εικόνα. Τελειώνοντας έβαλα ένα κόκκινο κερί στο κέντρο και τύλιξα με τούλι την όλη σύνθεση. Πότισα με αρκετό νερό και τοποθέτησα την γιορτινή μου σύνθεση σε ένα μπουφέ αφού πρώτα την στόλισα και με πουλάκια.

Τα κλαδιά που περίσσεψαν τα έβαλα σε ένα απλό γυάλινο βάζο το οποίο έντυσα επίσης με γιορτινό ύφασμα. Έτσι τίποτα δεν πήγε χαμένο!
Πιστεύω πως οι συνθέσεις μου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αγοραστές του εμπορίου. Προσέδωσαν μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα και ένα βουνίσιο αέρα στον χώρο μας που άλλαξε τελείως όψη.
Η συνολική κατασκευή διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και το κόστος ήταν σχεδόν μηδενικό αφού αξιοποίησα ότι ήδη είχα στο σπίτι. Αγόρασα μόνο το σφουγγάρι 1 ευρώ το οποίο μπορώ να επαναχρησιμοποιήσω τουλάχιστον 3-4 φορές όπως μου εξήγησε ο ανθοπώλης.
Ενεργοποιήστε την καλλιτεχνική σας διάθεση, αυτοσχεδιάστε και χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και ότι απλόχερα μας δίνει η φύση για να στολίσετε οικονομικά το σπίτι σας. Δεν θέλει κόπο και χρήμα. Μόνο τρόπο και καλή διάθεση και είμαι σίγουρη πως θα αποσπάσετε πολύ θετικά σχόλια από τους καλεσμένους σας. Φροντίστε να την φτιάξετε όσο πιο κοντά στις γιορτές μπορείτε και να την ποτίζετε συχνά για να την χαρείτε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Καλές γιορτές με υγεία και ευημερία σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου